sobota 31. března 2012

Sobotní ovocný koláč

Musela jsem hned vyzkoušet novou koláčovou formu, kterou jsem si včera pořídila, a tak jsem našla na internetu tento recept. Hned posílám dál, je rychlý, jednoduchý a ideální na teplé dny (ne že by dneska jeden takový byl), z ledničky je moooc dobrý.


Tady je recept:
Těsto: 80 g másla, 50 g cukru moučky, 2 žloutky, 140 g polohrubé mouky, 
náplň: 60 g másla, 80 g cukru, 250 g tvarohu v kostce, 1 žloutek, sníh ze tří bílků, drobné ovoce, které je zrovna k dispozici, i směs, může být i mražené (rybíz, maliny, ostružiny, borůvky,jahody)
Z přísad vypracovat rychle křehké těsto a nechat v lednici odležet, půl hodinky stačí.  Z těsta vyválet tenký plát a rozprostřít do vymazané koláčové formy. Přísady na náplň utřít do hladka, naposledy přidat sníh z bílků a dát na těsto. Posypat ovocem a péct při cca 180 °c asi 1/2 - 3/4 hodiny.


Dobrou chuť!
Já dnes pekla s jahodama, ale nejlepší by byly určitě ty borůvky, mňam...:-) Musela jsem vyzkoušet novou koláčovou formu, kterou jsem si včera pořídila a tak jsem našla na internetu tento recept a hned posílám dál, je rychlý, jednoduchý a ideální na teplé dny, z ledničky je moc dobrý.

4 komentáře:

Biba řekl(a)...

Vyzerá fantasticky !

Deby and Jack řekl(a)...

I tak chutná;-) Doporučuji vyzkoušet:-)

Avondster řekl(a)...

Takhle večer mi ještě budeš dělat chuťě :-)) Vypadá to báječně!

Deby and Jack řekl(a)...

Martinko, to tu nesmíš večer šmejdit, musíš přes den a zkusit ho taky upéct;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...